Chakramassage

Chakra massage

chakramassage
De chakra massage is een heel bijzondere massage. Diepe ontspanning en innerlijke rust worden bekomen door het in balans brengen van de 7 chakra’s van je lichaam. Dit is een energetische massage die niet enkel invloed heeft op jouw fysieke, maar eveneens op jouw emotionele gezondheid. Het is een reis doorheen de 7 chakra’s waarbij al je zintuigen worden aangesproken door gebruik te maken van geur, klanken, lichtkleur en olie. Laat je onderdompelen in deze totaal ervaring.

Hoe gaat de chakramassage in zijn werk:

De behandeling gebeurt zowel aan de voorzijde, als aan de achterzijde van het lichaam. Elke chakra wordt op zachte manier gemasseerd door kleine cirkelende bewegingen.

We beginnen met het eerste chakra op de rugzijde. Deze bevindt zich helemaal onderaan de rug, op de stuit. Aan de massageolie wordt een etherische olie toegevoegd. De specifieke trilling van de etherisch olie, stemt overeen met deze van het eerste chakra. Het licht in de kamer wordt gedimd, en de kamer kleurt zich nu helemaal rood, de kleur van chakra 1. Met op de achtergrond de specifieke klanken die horen bij deze chakra, wordt de geur van kruidnagel en cederhout tot bij je neus gebracht. Terwijl je geniet van deze geur/klank/licht ervaring, wordt gedurende een vijftal minuten de stuit gemasseerd.

Langzaam gaan we over naar het tweede chakra. Deze bevindt zich op het heiligbeen. Het licht in de kamer kleurt nu oranje, de klanken passen zich aan, en een zoete geur van bergamot en sandelhout wordt naar je neus gebracht. Het heiligbeen wordt vervolgens gemasseerd, ditmaal met een 2 de soort massageolie, specifiek voor chakra 2.

Zo gaan we verder tot het 7de chakra. De kleur in de kamer, de klanken op de achtergrond en de geur aan uw neus, veranderen steeds in functie van de behandelde chakra.

We leggen nu nog even de verbinding tussen de verschillende chakra’s, om vervolgens om te draaien.

De voorzijde begint met een korte voetmassage. Daarna kleurt de kamer zich opnieuw rood, en herbegint de reis, van chakra 1 tot chakra 7.

Tenslotte wordt (indien je dit wenst) de chakra massage afgesloten met een korte versie van de fameuse “Shirodhara” uit de ayurvedische massage. Hierbij wordt een grote hoeveelheid olie langzaam gegoten op het 6 de chakra (derde oog). Dit gieten is een heel aparte ervaring en een prachtige afsluiter voor deze toch wel bijzondere massage.

De chakra massage duurt 1u en kost 65 €.

Deze massage kan eveneens gecombineerd worden met een volledige lichaamsmassage en kost dan 90 € voor anderhalf uur.

Als variante op de chakra massage is er eveneens de Zen massage.

Wil je graag een afspraak maken voor deze massage?