Shirodhara massage

Shirodhara massage

shirodhara1
De shirodhara massage maakt deel uit van de ayurveda.Het is een bijzonder rustgevende techniek waarbij warme olie gedurende ruime tijd (30 minuten) zacht over het voorhoofd en derde oog stroomt. Hierdoor wordt een gevoel van welzijn, rust en ontspanning bekomen. Stress vloeit samen met de olie weg uit het lichaam, en maakt plaats voor helderheid, inzicht, en hernieuwde gevoeligheid.

De shirodhara vindt zijn oorsprong in de vedische traditie, en is onderdeel van een reinigingsmethode die deel uitmaakt van de ayurvedische Pancha Karma behandeling. De shirodhara kan echter ook afzonderlijk uitgevoerd worden als enkelvoudige therapie. In India is de Pancha Karma echter een vijfvoudige behandeling. Ze zorgt voor verjonging, optimaliseert de circulatie van voedingsstoffen voor lichaam en geest. Je kunt de shirodhara zien als een soort “massage van de geest”.

Solluna biedt de shirodhara aan als enkelvoudige behandeling, of als vijfvoudige behandeling. Hierbij dient men ervan uit te gaan dat de verschillende behandelingen op zo kort mogelijke tijd worden uitgevoerd. Deze kuur is zeer sterk aan te raden voor hen die onder grote druk moeten werken, vermoeid zijn, en niet voldoende tijd kunnen nemen om weer tot rust te komen.

De shirodhara is een belangrijk preventief instrument. Ze wordt gebruikt bij rusteloosheid en stress, inslaap problemen, vastzittende emoties, geheugenzwakte, lusteloosheid, hoofdpijn, zesde chakra healing, enz..

De massage duurt 1 uur en kost 60 €.

Wil je graag een afspraak maken voor deze massage?

Deze massage kan eveneens gecombineerd worden met de volledige chakra massage.