Meditatie

Mindfulness en Zijnsoriëntatie

Meditatie is in, en is op weg om te groeien tot een medicijn tegen informatiestress, versnippering en burn-out. Onderzoek wijst uit dat meditatie kan leiden tot een efficiënter, gelukkiger en gezonder leven.

We willen allemaal innerlijk op ons gemak zijn. We verlangen er naar om tevreden te zijn met onszelf en met onze gevoelens. We verlangen er naar om gelukkig te zijn in relatie met anderen. Als we ons ongelukkig voelen, proberen we ons geluk in afleiding te vinden of in de toekomst te zoeken. Juist deze afleiding en dit projecteren naar de toekomst maakt dat we ons nooit nu gelukkig zullen voelen. Daar lijden we aan.
In de Zijnsgeoriënteerde meditatie is een wakkere, milde en niet corrigerende houding het uitgangspunt. In de meditatie nodig ik je uit te aanvaarden waar je precies bent. Door helemaal gewaar te zijn hoe het nu met je is, blijk je innerlijk gemak te ervaren.

De meditatie kent de fases van wakkerte, inspiratie en genieten. Wakkerte- en aandachtstraining (Mindfulness) is uit de afleiding stappen door onze aandacht op iets neutraals te richten, bijvoorbeeld de ademhaling of de lichaamssensaties. Daana volgt de fase van inspiratie, ons afstemmen op een inspirerend beeld. In de fase van genieten richten we ons op datgene wat in ons vrij, heel en stralend is. Hier ervaren we een staat van natuurlijkheid, gemak en liefdevol contact met onszelf en onze omgeving. Moeiteloos.

Je ontdekt met open hart de kunst en weldaad van meditatie!

Aanbod:

Meditatiereeks voor beginners:

Tijdens deze meditatiereeks leer je mediteren. Je maakt kennis met meditaties uit de mindfulness en Zijnsoriëntatie.

Samen mediteren:

Deze meditaties zijn bedoeld voor mensen die reeds ervaring hebben met meditatie, mindfulness of met Zijnsoriëntatie.

De nadruk ligt op het samen mediteren en het meditatief gewaarzijn. Tijdens de deelronde kunnen vragen aan bod komen en delen we de inspiratie. Ik laat me hierbij inspireren door Zijnsoriëntatie, mindfulness en het tibetaanse boeddhisme.